Tiranë, 16 nëntor 2020

Në kuadër të Panairit të 23-të të Librit “Tirana 2020”, më datë 13 nëntor, u organizua takimi me temë “Arti i përkthimit dhe kontributi i letërsisë së përkthyer në kultivimin e shijeve të lexuesit”.

Takimi u zhvillua në Bibliotekën Kombëtare, Salla “American Corner”, ora 10.00.

Temat e debatit:

  • Cilësia e përkthimeve në këto 30 vjet
  • Ripërkthimi i veprave të klasikëve
  • Përkthimi nga gjuhët e dyta
  • Vendosja e standardeve të përkthimit
  • Etika e përkthimit
  • Bashkëpunimi përkthyes-botues
  • Gjuha standarde dhe dialekti në një përkthim
  • Përkthyesit dhe institucionet: Shoqata, Urdhër Përkthyesi apo si?

 

Pjesëmarrës: Petrit Ymeri, Pirro Misha, Diana Kastrati, Rexhep Hida, Iljaz Spahiu, Valbona Nathanaili, Albana Nexhipi.

Vështro edhe