28 Shtator, 2022

Identifikimi i çështjeve ligjore

Shkëputur nga libri: Exam Skills for Law Students By Harry McVea and Peter Cumper Përktheu: Iva Nathanaili Pjesë nga parathënia Cilado qoftë fusha e ligjit,...

10 tezat neo-liberale të tregut të lirë

Shkëputur nga libri: “Shkenca në pazar. Privatizimi i shkencës amerikane” Autor Philip Mirowski / Shqip: Valbona Nathanaili Komercializimi i sektorit publik e ka burimin në...

Politika, politika arsimore dhe vlera

Dr. Valbona Nathanaili Shkëputur (me shkurtime dhe pa referenca) nga libri "Komercializimi i shkollimit". / Botues: Fondacioni "Henrietta Leavitt", 2019 Politika, përkufizime, probleme të përgjithshme...

Erwin Schrödinger – shënime autobiografike

Shkëputur nga libri "Çfarë është jeta" Botues: Fondacioni "Henrietta Leavitt", Tiranë: qershor, 2020 (së shpejti) Shqip: Valbona Nathanaili Tregimi kronologjik i jetës është...

Çfarë është jeta? Nga Steve Fuller

"Çfarë është jeta? Aspekti fizik i qelizave të gjalla /Mendja dhe materia" Autor Erwin Schrödinger’ Në librari! Çmimi 1300 lekë! Më shumë: https://fhl.org.al/cfare-eshte-jeta-autor-erwin-schrodinger/ Parathënie Nga...

Yjet neutronikë Nga Elisa Xhakaj

Yjet neutronikë Nga Elisa Xhakaj Yjet neutronikë janë yje të vegjël. Rrezja e tyre është afro 10 kilometra, ndërsa masa afro 2.16 herë më e vogël...

A janë gjithnjë të sakta njohuritë e përftuara nga përvoja e përditshme?

Dr. Valbona Nathanaili A janë gjithnjë të sakta njohuritë e përftuara nga përvoja e përditshme? Për t’i dhënë...

Kthimi nga emigrimi dhe “thithja e trurit” në Shqipëri

Dr. Esmeralda Shehaj Në periudhën post-komunizëm, Shqipëria ka përjetuar nivele të larta migrimi, pjesë e...

Stephen William Hawking (1942-2018)

Figurë frymëzuese, simbol! Përktheu dhe përshtati Valbona Nathanaili  Ne jemi produkt i  fluktacioneve kuantike në universin e hershëm. Zoti ka luajtur mirë kumar. Stephen William Hawking u...

Çmimi Nobel (2018) në ekonomi

Çmimi Nobel (2018) në ekonomi "Për identifikimin e problemeve shqetësuese të shoqërisë, në zgjidhjen e të cilave tregu i lirë ka dështuar" Përgatiti: Valbona Nathanaili Çmimi...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019