12 Dhjetor, 2021

Nga regjimi komunist në demokraci – çfarë ka ndodhur me propagandën? Nga Andrea Nathanaili

Këto refleksione morën shkas nga një prej studenteve të mia, në degën e gazetarisë, viti i tretë, në kuadër të një punimi për mbrojtjen...

Ish -“21 dhjetori”, përtej nostalgjisë

Nga Valbona Nathanaili Kushdo që jeton në Tiranë ka kaluar të paktën një herë nga “21 dhjetori”, thjesht sepse zona ndodhet në një nyje të...

Ta çojmë diktaturën në muze! Nga Valbona Nathanaili

Nisma e një grupi intelektualësh me fokus dekomunistizimin e shoqërisë është jo pak befasuese. Dhe surprizuese! Jo sepse nismës, të paktën nga ato që...

A po pakësohet varfëria?

Në vitin 1964, kur Presidenti i ShBA-së Lindon Xhonson i shpalli “luftë varfërisë”, i kërkoi ekonomistes Mollie Oshansky të përcaktonte pragun e varfërisë, thënë...

E drejta për të folur Nga Valbona Nathanaili

Admirali William H. Mcraven, veteran i flotës detare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe autor i librit "Nëse doni të ndryshoni botën..." beson,...

Hebrenjtë e Vlorës në shek. XVI

Nga Ferid Duka Falë pozitës gjeografike si dhe vendit të privilegjuar që zinte në planet politike dhe ushtarake të shtetit osman, Vlora në shek. XVI...

Një komb në rrezik

Nga Dr. Valbona Nathanaili Çmimi "Nobel" në Ekonomi për vitin 2018 u nda ndërmjet studiuesve William D. Nordhaus nga Universiteti i Yale-s (ShBA) dhe Paul...

Në udhëkryqin e botimeve universitare

Nga Valbona Nathanaili A e bën një tekst i mirë më të mirë mësimdhënien? Përgjigja më e shkurtër do ishte jo. Por të gjithë jemi...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019