28 Nëntor, 2020

Matematika është gjuha me të cilën Zoti ka shkruar Universin

Nga Prof. Ani Velo Departmenti i Matematikës                                                                                 Universiteti i San Diegos  

Masivizimi i arsimit të lartë: patjetër po!

Dr. në pedagogji Valbona Nathanaili "Protesta për plotësimin e 8 kërkesave bazike" e studentëve...

Përthyerje për të qëmtuar: Teatri i Metropolit ndërmjet zgjedhjeve dhe zgjidhjeve Nga Valbona...

Më datë 5 dhjetor 2018, Teatri i Metropolit organizoi një tryezë të rrumbullakët, me synimin për të marrë mendime nga një grup ekspertësh për...

Bashkëmatësia e sistemeve shkollore

Nga Valbona Nathanaili Një nga detyrat e shkollës, e thënë shumë thjesht, është të mos lejë asnjë fëmijë jashtë dyerve të saj. Më tej,...

Groundhog Day Nga Valbona Nathanaili

Groundhog Day është titulli i një filmi të vitit 1993, ku personazhi kryesor, Phil Connors (interpretuar nga Bill Murray), ndërsa është në një qytezë...

Nga regjimi komunist në demokraci – çfarë ka ndodhur me propagandën? Nga Andrea Nathanaili

Këto refleksione morën shkas nga një prej studenteve të mia, në degën e gazetarisë, viti i tretë, në kuadër të një punimi për mbrojtjen...

Ish -“21 dhjetori”, përtej nostalgjisë

Nga Valbona Nathanaili Kushdo që jeton në Tiranë ka kaluar të paktën një herë nga “21 dhjetori”, thjesht sepse zona ndodhet në një nyje të...

Ta çojmë diktaturën në muze! Nga Valbona Nathanaili

Nisma e një grupi intelektualësh me fokus dekomunistizimin e shoqërisë është jo pak befasuese. Dhe surprizuese! Jo sepse nismës, të paktën nga ato që...

A po pakësohet varfëria?

Në vitin 1964, kur Presidenti i ShBA-së Lindon Xhonson i shpalli “luftë varfërisë”, i kërkoi ekonomistes Mollie Oshansky të përcaktonte pragun e varfërisë, thënë...

E drejta për të folur Nga Valbona Nathanaili

Admirali William H. Mcraven, veteran i flotës detare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe autor i librit "Nëse doni të ndryshoni botën..." beson,...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019