28 Nëntor, 2020

Feminizmi i një programisteje

E ftuar: Ingrid Kau 11 shkurt 2020 / Dita Ndërkombëtare e Grave dhe e Vajzave në Shkencë   Studioj "Master Shkencor" pranë Universitetit "Aleksandër Moisiu" dhe...

Rrëfim për veten dhe për FTI-në

E ftuar: Prof. Rozeta Miho (Mitrushi) 11 shkurt 2020 / Dita Ndërkombëtare e Grave dhe e Vajzave në Shkencë   Prolog Nuk është e lehtë të flasësh për...

Europa ndërmjet Aquinasit dhe Hegelit – dy modelet e integrimit

Nga Steve Fuller Auguste Comte Chair in Social Epistemology /Department of Sociology /University of Warwick (Përmbledhje për një leksion, të mundshëm, në Shqipëri!) Shqip: Valbona Nathanaili Personat që u...

DODONA DHE TOMORI

Nga Tahsin Jonusi Burimi: Shkëputur nga libri "Pasqyrat e Afërditës" të studiuesit Dionis Qirzidhi / Botuar fillimisht në gazetën "Arbëria", të vitit 1937 Vërejtje: Në zbardhjen...

Dita ndërkombëtare e grave dhe vajzave në shkencë

Nga Dr. Merita Xhixha 11 shkurti është 'Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë'. Kjo ditë u shpall nga Kombet e Bashkuara dhe...

Durimi është çelësi i suksesit

Durimi është çelësi i suksesit Nga Suela Hoxhaj Master Shkencor në Fizikë / Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të vajzave dhe gravë në shkencë...

Bashkëpunim në interes të së ardhmes

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut  në sfidën e bashkërendimit të politikave në edukim    Nga Dr. Valbona Nathanaili Mos-hapja e negociatave për anëtarësim në Bashkimin...

Roli themelor i sistemit publik të edukimit për demokratizimin e shoqërisë

Nga Alberto Frashëri Rilindja identitare dhe kulturore e kombit Artikulli është pjesë e Antologjisë “Komercializimi i shkollimit” / Zgjodhi dhe përgatiti për botim: Valbona Nathanaili...

Mos u mjaftoni kurrë me aq sa dini! Intervistë me Enea Pane

Intervistë me Enea Pane Enea Pane është fituesi i Vendit të Parë, për nivelin 2 (klasa XI) në Konkursin Kombëtar të Fizikës “Henrietta Leavitt” /2019 Fondacioni...

Pasioni dhe puna shpërblejnë! Intervistë me Regi Ajdinin

Intervistë me Regi Ajdinin, gjimnazi "Qemal Stafa" Regi Ajdini është fituesi i Vendit të Parë, për nivelin 3 (klasa X) në Konkursin Kombëtar të Fizikës...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019