21 Qershor, 2021

Pastërtia e figurave të kandidatëve për deputetë për zgjedhjet e datës 25 prill 2021

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka kërkuar për 28 kandidatë për deputetë, nga të gjitha partitë politike që garojnë për kuvendin e ardhshëm të Shqipërisë,...

Programi i Arsimit të Partisë Socialiste – Çfarë realiteti social përpiqet të krijojë?

Nga Valbona Nathanaili Në zgjedhjet e 25 prillit 2021, Partia Socialiste po kërkon një mandat të tretë. Në fushën e arsimit, programi i Partisë Socialiste...

Urszula Józefa Gacek – Kryetare e misionit të ODIHR për zgjedhjet 2021

Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (ODIHR) ka hapur sot, në Tiranë, një mision vëzhgimi për zgjedhjet parlamentare të...

Gjuha turke në shkolla / Nathanaili: vendim politik!

Studiuesja dhe ekspertja e arsimit, Dr. Valbona Nathanaili, në një intervistë me Kristi Gongo për TOP Channel ka komentuar marrëveshjen më të fundit...

AstraZeneca – problemet e një vaksine!

Vaksinimi kundër COVID-19 me vaksinën e Oxford-it “AstraZeneca” është pezulluar edhe në Tajlandë, krahas të paktën 10 vendeve evropiane, pas raporteve për zhvillimin e...

Pazari i votave – Ambasadorja amerikane e vë gishtin në plagë

Ambasadorja amerikane, Yuri Kim, nga qyteti i Elbasanit, deklaron për zgjedhjet e 25 prillit: Në të kaluarën, gara politike në qytetin e Elbasanit ka qenë...

Skenarët “Covid-19”

Nga Këshilli Ndërkombëtar i Shkencës Materialin anglisht, mund ta lexoni këtu: https://council.science/covid-19-scenarios/ Rruga për të shpëtuar nga COVID-19 është e gjatë, me zigzage dhe e pasigurt. ...

Ku po shkon njerëzimi?

Nga Prof. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë Fjala e përshëndetëse dhe e mirëseardhjes, në simpoziumin "Quo vadis humanitas" dhe promovimin...

Çfarë është jeta? – pyetja dhe përgjigjet

Nga Valbona Nathanaili Simpoziumi "Quo Vadis Humanitas", mbajtur dt. 5 shkurt 2021, bashkëpunim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Fondacionit "Henrietta Leavitt" Leksioni publik...

Një perspektivë klasike për natyrën e jetës

Parathënie për librin "Çfarë është jeta" të Erwin SCHRÖDINGER Dr. Valbona Nathanaili Në librari! Çmimi 1300 lekë! Më shumë: https://fhl.org.al/cfare-eshte-jeta-autor-erwin-schrodinger/ Dëshira për të sjellë në shqip...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019