21 Qershor, 2021

Pazari i votave – Ambasadorja amerikane e vë gishtin në plagë

Ambasadorja amerikane, Yuri Kim, nga qyteti i Elbasanit, deklaron për zgjedhjet e 25 prillit: Në të kaluarën, gara politike në qytetin e Elbasanit ka qenë...

Ftesë për qytetarët – takohemi në Sheshin “Skënderbe”

12 korrik 2019, ora 20.30-22.00 Përsëri në Hënë, por me teleskop & Shpërndarja e Certifikatave dhe Çmimeve për pjesëmarrësit në Konkursin Kombëtar të Fizikës...

Mos u mjaftoni kurrë me aq sa dini! Intervistë me Enea Pane

Intervistë me Enea Pane Enea Pane është fituesi i Vendit të Parë, për nivelin 2 (klasa XI) në Konkursin Kombëtar të Fizikës “Henrietta Leavitt” /2019 Fondacioni...

Patronazhisti im

Valbona Nathanaili Prej disa ditësh opinioni publik është tronditur nga rrjedhja e të dhënave sensitive, përfshirë numrin e kartës së identitetit, vendin e punës, datëlindjen...

Ku po shkon njerëzimi?

Nga Prof. Skënder Gjinushi, Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë Fjala e përshëndetëse dhe e mirëseardhjes, në simpoziumin "Quo vadis humanitas" dhe promovimin...

Çfarë është jeta? – pyetja dhe përgjigjet

Nga Valbona Nathanaili Simpoziumi "Quo Vadis Humanitas", mbajtur dt. 5 shkurt 2021, bashkëpunim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Fondacionit "Henrietta Leavitt" Leksioni publik...
Elisa Xhakaj

Covid-19 dhe të rinjtë: intervistë me Elisa Xhakaj

Elisa Xhakaj ka fituar të drejtën për të ndjekur studimet në Turqi, në qytetin e Konjës, në degën “Biologji e Përgjithshme”; ish-nxënëse në...

AstraZeneca – problemet e një vaksine!

Vaksinimi kundër COVID-19 me vaksinën e Oxford-it “AstraZeneca” është pezulluar edhe në Tajlandë, krahas të paktën 10 vendeve evropiane, pas raporteve për zhvillimin e...

Përdorimi i teknologjisë – Këshilla për prindër të rinj dhe mësues

Dr. Valbona Nathanaili Shpikje si teknologjia dhe media janë të llojit që nuk do largohen kurrë nga skena. Thjesht në të ardhmen do jenë edhe...

Respekt dhe mirënjohje për dëshmorët e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare

Nga Valbona Nathanaili Respekt dhe mirënjohje për dëshmorët e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, në radhët e të cilëve rreshtohet edhe daja im, Zyhdi Riza Lahi, që...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019