21 Qershor, 2021

Masat anti Covid-19 në sistemin parauniversitar që nuk bindin asnjë

(me përjashtim të MASR që i propozon) Nga Valbona Nathanaili Draft-udhëzuesi i Ministrisë së Arsimit për fillimin e vitit shkollor 2020-2021, që qarkullon prej disa...

Feminizmi i një programisteje

E ftuar: Ingrid Kau 11 shkurt 2020 / Dita Ndërkombëtare e Grave dhe e Vajzave në Shkencë   Studioj "Master Shkencor" pranë Universitetit "Aleksandër Moisiu" dhe...

Mos u mjaftoni kurrë me aq sa dini! Intervistë me Enea Pane

Intervistë me Enea Pane Enea Pane është fituesi i Vendit të Parë, për nivelin 2 (klasa XI) në Konkursin Kombëtar të Fizikës “Henrietta Leavitt” /2019 Fondacioni...

Pasioni dhe puna shpërblejnë! Intervistë me Regi Ajdinin

Intervistë me Regi Ajdinin, gjimnazi "Qemal Stafa" Regi Ajdini është fituesi i Vendit të Parë, për nivelin 3 (klasa X) në Konkursin Kombëtar të Fizikës...

Fëmijët nëpër botë Nga Kejsi Peqini

Fëmijët nëpër botë Nga Kejsi Peqini (13 vjeç, shkolla "Alia Agjah", klasa VI) Me këtë ese, Kejsi Peqini ka marrë pjesë në konkursin “Qyteti im,...

Refleksione rreth “Testit të Letërsisë” / Matura Shtetërore, 2020 

Nga Valbona Nathanaili Funksionimi i Maturës Shtetërore në vendin tonë ka filluar në vitin shkollor 2005-2006. Pesëmbëdhjetë vjet më pas, problemet janë më shumë...

Durimi është çelësi i suksesit

Durimi është çelësi i suksesit Nga Suela Hoxhaj Master Shkencor në Fizikë / Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të vajzave dhe gravë në shkencë...

11 shkurt – Dita ndërkombëtare e vajzave & grave në shkencë

Nga Valbona Nathanaili Për të katërtin vit radhazi, në mbarë botën, 11 shkurti, shënohet...

Bota është e organizuar më mirë kur e mbështet zhvillimin & ndryshimin në shkencën...

Nga Mimoza Zografi Shkencëtare për të dhënat, Spacebar Media SA, Londër, Britani e Madhe

Dita ndërkombëtare e grave dhe vajzave në shkencë

Nga Dr. Merita Xhixha 11 shkurti është 'Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë'. Kjo ditë u shpall nga Kombet e Bashkuara dhe...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019