1 Tetor, 2022

Sikur t’isha djalë Autor Haki Stërmilli

Refleksione rreth librit “Sikur t’isha djalë” të autorit Haki Stërmilli Roman, faqe 310, Tiranë: Ora, 1936, çmimi 3 lekë. Nga Dr. Ziaudin Kodra    Autori i këtij libri...

Nga Tirana në Paris: Rrugëtimi i violinistit Tedi Papavrami Nga Valbona Nathanaili

Nga Tirana në Paris: Rrugëtimi i violinistit Tedi Papavrami Rreth librit "Fugë për violinë" / Valbona Nathanaili Libri “Fugë për violinë”, botuar për herë të parë...

Ekspozita e Mekanizmit Antikithera në Tiranë

Intervistë me Dr. Vasiliki Apostolouda, Dr. Valbona Nathanaili, Prof. Anna Anastasiadi-Symeonidi, Prof. Ksenofon Dion Moussas dhe Agamemnon Tselikas (Intervista është dhënë fillimisht për shtypin grek!...

Dhuna kundër gruas: Sa e njohim! Dr. Valbona Nathanaili

Fjala mbajtur në Kolegjin Universitar “Logos”, në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Eliminimit të Dhunës kundër gruas” Datë 25 nëntor 2021 Kolegji Universitar “Logos”, në kuadër...

Në vend të një parathënie / Për librin “Maradona: Dora e Zotit”

Avokat Dr. Agim Muço Një pasdite të bukur korriku më bie telefoni... Mirëmbrëma Avokat! Valbona Nathanaili jam - u prezantua zëri matanë receptorit… - Mirëmbrëma...

Maradona: Dora e Zotit Nga Jimmy Burns

Shkëputur nga hyrja për botimin e vitit 2021, nga libri me të njëjtin titull  Shqip: Valbona Nathanaili Çdokush që dyshon, se Diego Maradona ishte...

Arsimi liberal dhe liberalizmi arsimor Nga Konstantinos Giakoumis / Kolegji Universitar “Logos”

Parathënie për librin "Edukimi liberal" Pas një pushimi gjysmë ore, në orën 14.45, në mbarë shkollën fillon “ora e përrallave”. Në “orën e përrallës” të...

Më shumë libra në bibliotekën e shkollës dhe të kopshtit: kërkohet edhe kontributi juaj!

Më shumë libra në bibliotekën e shkollës dhe të kopshtit! Dhuro libra për bibliotekën e një kopshti ose të një shkolle publike! Fondacioni “Henrietta Leavitt”...

Enika Abazi / Osman Myderrizi, një jetë mes njerëzve të mençëm

Në kuadrin e 130 vjetorit të lindjes është me interes dhe në nderin tonë të kujtojmë Osman Myderrizi. Ai i përket atij brezi personalitetesh...

Angli: Ndikimi i raportit “Plowden” në filozofinë e shkollimit në sistemin arsimor

Përgatiti: Dr. Valbona Nathanaili Në Angli, në periudhën 1960-1970, kemi një orientim të arsimit fillor drejt të mësuarit me qendër nxënësin, me synimin për...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019