1 Tetor, 2022

Si t’u mbyllësh gojën kundërshtarëve politikë!

Nga Steven Levitsky & Daniel Ziblatt Mënyra më e lehtë për të bërë për vete kundërshtarët potencialë është t'i blesh me parà. Pjesa më e...

Komisioni Europian – gjetjet e raportit për vitin 2020

Kriteret politike Mjedisi politik në Shqipëri vazhdoi të shënohej nga polarizim intensiv. Aktivitetet parlamentare u ndikuan nga një opozitë, që hoqi dorë nga mandatet. Por...

KONVENTA EUROPIANE PËR MBROJTJEN E TRASHËGIMISË AUDIOVIZUALE

Strasburg, 8. XI. 2001  Preambula Shtetet Anëtare të Këshillit të Europës, shtetet e tjera palë të Konventës Kulturore Europiane dhe Komuniteti Europian, që e...

Ne duam të shkojmë në Hënë

Pjesë nga fjalimi i John Kennedy, më 12 shtator 1962 Ne duam të shkojmë në Hënë këtë dekadë, si dhe të realizojmë disa synime të...

Çfarë është demokracia?

Në ditët më të errëta të Luftës së Dytë Botërore, kur vetë e ardhmja e Amerikës ishte në rrezik, Bordi i Propagandës së Luftës...

Aleancat fatale Nga Steven Levitsky dhe Daniel Ziblatt

Autorë Steven Levitsky & Daniel Ziblatt / Shkëputur nga libri: Si vdesin demokracitë. E ardhmja jonë, rrëfyer nga historia Pema: Prishtinë, Kosovë Shqip: Valbona Nathanaili Më 30...

Rekomandimet e Komisionit Evropian

Kundër racizmit dhe intolerances në raportin e tij të tretë për Shqipërinë (Këshilli i Evropës), 9 qershor 2015 Komisioni Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI)...

Mendime dhe refleksione në lidhje me të drejtën e shprehjes, mendimit dhe komunikimit në...

Nga Andrea Nathanaili, Tiranë, tetor 2015 1. Zhvillime në lidhje me të drejtën e shprehjes, mendimit dhe komunikimit në gjuhën e pakicës (përfshirë transmetimet radio,...

Lidershipi i lëvizjeve sociale: kush e bën, nga vjen dhe pse. Teori

Lëvizjet sociale kanë lindur si rezultat i përpjekjeve të aktorëve të ndryshëm (individë ose organizata) për të shpalosur vlera të reja publike, formuar marrëdhënie...

Vështrim i përgjithshëm në fushën e legjislacionit të medias elektronike për fëmijë (në disa...

Nga Andrea Nathanaili & Erka Koçi Programet televizive janë të shumëllojshme. Në ditët tona, pranohet se shqetësimi kryesor i publikut sa i takon  medias elektronike...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019