2 Qershor, 2023

Hapësirë-koha në modernitetin giddensian Refleksione rreth librit të Anthony Giddens “Pasojat e modernitetit” Nga...

Refleksione rreth librit "Pasojat e modernitetit" të Anthony Giddens  Valbona Nathanaili Për shumë nga ne që pretendojmë se kemi njëfarë njohurie rreth shkencave të natyrës,...

Shkenca “plagos” aspirinën dhe magjinë e saj Nga Myftar Barbullushi

Një ditë, duke ecur në pyll, Reverend Edward Stone rastësisht kafshoi dhe përtypi lëvoren e një shelgu. I bëri përshtypje hidhësia! Pas pak, ndërsa...

Letrat Nga Myftar Barbullushi

Lionardo, po të shkruaj për një krizë të fortë veshkash, e cila është aq e tmerrshme, sa mund ta përshkruajë vetëm ai që...

Myftar Barbullushi: Refleksione rreth librit të Bronnie Ware “Pesë pengjet më të mëdha të...

"Pesë pengjet më të mëdha të jetës" Autor Bronnie Ware Botues: Fondacioni "Henrietta Leavitt" / Faqe:  330 ISBN: 9789928454300 /Çmimi: 1200 lekë Përkthyesi:...

William Shakespeare Makbethi

E shqipëroj Fan S. Noli Ndërmarrja Shtetëtore e Botimeve Tiranë, 1957 AKTI IV / SKENË 1 Një shpellë. Në mest një kazan që zien. Hyjnë...

Diplomacia në kërkim të artit Intervistë me Valbona Nathanaili për librin “Ambasadorët tanë”

Fenomeni i diplomatit- krijues ose shkrimtar portretizohet në 13 emra të diplomacisë dhe letrave Që prej krijimit të shtetit shqiptar, bashkëjetesa mes diplomacisë dhe krijimtarisë...

“Shkolla shqipe, një rrugë e mundimshme” Intervistë me Dr. Valbona Nathanaili, autoren e librit

Të dhëna për librin: Titulli i librit: Rruga e mundimshme e shkollës shqipe Autor: Valbona Nathanaili / ISBN: 978-9928-190-68-0 Botues: UET Press, 314 faqe, Tiranë, Maj, 2016 7...

Refleksione rreth librit të Valbona Nathanaili “Rruga e mundimshme e shkollës shqip” Nga Ben...

Valbona Nathanaili boton librin mbi historinë e arsimit shqiptar Botuar për herë të parë në gazetën "MAPO", 6 mars 2016 Në kuadër të Ditës së Mësuesit,...

Refleksione rreth librit të Chris Anderson “Fjalimet TED” Nga Valbona Nathanaili

Nga Valbona Nathanaili Libri “Fjalimet TED” i presidentit të TED, Chris Anderson, doli në qarkullim për herë të parë në gjuhën shqipe në Panairin e...

Yu Dan: Konfuci, sipas zemrës Nga Valbona Nathanaili

Refleksione rreth botimit në shqip të librit "Konfuci nga zemra" Autor: Yu Dan ISBN: 9789928444080 Shtëpia botuese: Minerva /Viti i publikimit: 2018 Numri i Faqeve: 193 Përkthyes: Valbona Nathanaili Dr. Valbona Nathanaili Konfuci...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019