1 Dhjetor, 2022

Shkolla shqipe, një rrugë e mundimshme Intervistë me Dr. Valbona Nathanaili

7 Mars 1887, hapet shkolla e parë shqipe. Përpjekjet për ringritjen e arsimit në gjithë republikën, vazhduan në qeverinë shqiptare që pas shpalljes së...

Refleksione rreth librit të Valbona Nathanaili “Rruga e mundimshme e shkollës shqip” Nga Ben...

Valbona Nathanaili boton librin mbi historinë e arsimit shqiptar Botuar për herë të parë në gazetën "MAPO", 6 mars 2016 Në kuadër të Ditës së Mësuesit,...

Refleksione rreth librit të Chris Anderson “Fjalimet TED” Nga Valbona Nathanaili

Nga Valbona Nathanaili Libri “Fjalimet TED” i presidentit të TED, Chris Anderson, doli në qarkullim për herë të parë në gjuhën shqipe në Panairin e...

Zgjedhjet / Dilemat etike dhe tundimet morale

Zgjedhjet Zgjedhjet, qofshin morale apo të tjera, përbëjnë një proces të pandarë të jetës sonë personale dhe profesionale. Ne zgjedhim çdo ditë për çështje me...

Theodore Kaltsounis “Demokratizimi i Shqipërisë. Demokracia nga brenda”

In Memoriam: Prof. Theodore Kaltsounis (15 shkurt 1930 – 13 dhjetor 2015) Titulli i librit: Demokratizimi i Shqipërisë. Demokracia nga brenda Autor: Theodore KALTSOUNIS ...

Libra që duhen lexuar: “ELEMENTI” Autor Ken Robinson dhe Lou Aronica

Titulli i librit: Elementi. Si ta gjesh pasionin për të ndryshuar gjithçka Autor: Ken Robinson dhe Lou Aronica Përktheu: Valbona Nathanaili Botues: Pema,...

Pse dështoi programi i mbështetjes me bursa për programet e studimit “prioritet kombëtar” në...

Ina Allkanjari: Cilat janë arsyet e uljes të numrit të studentëve në universitetet publike dhe në përgjithësi në universitet shqiptare? Dr. Valbona Nathanaili:...

Sikur t’isha djalë Autor Haki Stërmilli

Refleksione rreth librit “Sikur t’isha djalë” të autorit Haki Stërmilli Roman, faqe 310, Tiranë: Ora, 1936, çmimi 3 lekë. Nga Dr. Ziaudin Kodra    Autori i këtij libri...

Edukimi nëpërmjet natyrës Nga Jean-Jacques Rousseau

Edukimi nëpërmjet natyrës Nga Jean-Jacques Rousseau Përshtati në shqip, Valbona Nathanaili Emili, ose mbi edukatën / Libri i parë Gjithçka që është vepër e krijuesit është...

Transendence dhe transformim Autor Johan Galtung

SHKOLLA PA NGJYRA Shkëputur nga libri "Transendence dhe transformim" Autor Johan Galtung Përktheu në shqip Valbona Nathanaili Ishte viti 1958. Në Charlottesville, Virxhinia, qytetin e...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019