2 Qershor, 2023

Edukimi liberal Autorë: Valbona Nathanaili, Martha Nussbaum dhe Steve Fuller

Edukimi liberal Autorë: Valbona Nathanaili, Martha Nussbaum dhe Steve Fuller / Parathënia: Konstantinos GIAKOUMIS / Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë,...

Çfarë është jeta? Autor Erwin Schrödinger

Çfarë është jeta? Autor Erwin Schrödinger (12 gusht 1887 - 4 janar 1961) Erwin Schrödinger ka fituar Çmimin “Nobel” në fizikë (1933), së...

Një dëshirë për Krishtlindje

Një dëshirë për Krishtlindje Autor: Katherine Rundell Ilustrimet: Emily Sutton / Shqip: Valbona Nathanaili / Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë, Media...

Vajza dhe dinozauri

Vajza dhe dinozauri Autor: Hollie Hughes Ilustrimet: Sarah Massini  / Shqip: Valbona Nathanaili / Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë, Media dhe...

Komercializimi i shkollimit

Komercializimi i shkollimit Antologji / Zgjodhi dhe përgatiti për botim Valbona Nathanaili Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë, Media dhe Demokraci. Tiranë,...

Letër me propozime për politika dhe aksione

Në përfundim të takimeve konsultative me pedagogë, mësues dhe drejtues të profilit fizikë Autorë: Dr. Valbona Nathanaili, Prof. Dr. Mimoza Hafizi, Prof. Dr. Tatjana Mulaj,...

Pesë pengjet më të mëdha të jetës

Transformimi që pëson jeta nga ikja e njerëzve të dashur Autor BRONNIE WARE Botues në gjuhën...

Tirana Review of Books – Proces

Në proces botimi është seria e artikujve të uebit "Tirana Review of Books". Botimet do jenë në formë libri, me vëllime dhe me synimin për...

Artikuj të tjerë

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019