Edukimi liberal Autorë: Valbona Nathanaili, Martha Nussbaum dhe Steve Fuller

  • Proces botimi.
  • Data e mundshme e botimit: prill, 2021

Botues: Fondacioni “Henrietta Leavitt” – Fondacioni Shqiptar për Shkencë, Media dhe Demokraci (Seria e librave për fëmijë) / Redaktor: Andrea Nathanaili / ISBN: xxx / Çmimi 1000 lekë / F. xx / xx / Tiranë: prill, 2021.

Fondacioni “Henrietta Leavitt” ka marrë të drejtën për përkthimin në shqip, botimin dhe shpërndarjen, të librit Edukimi liberal, të autorëve Valbona Nathanaili, Martha Nussbaum dhe Steve Fuller. Botimi i parë në shqip, prill 2021. Kontrata është nënshkruar me autorët dhe për pjesën e Martha Nussbaum me Princeton University Press.

Përmbajtja

  • Edukimi liberal / koncepte, teori. Valbona Nathanaili
  • Cultivating Imagination: Literature and the Arts. Martha Nussbaum
  • LINCOLN AND DARWIN – LIVE FOR ONE NIGHT ONLY! Steve Fuller (në skenë: më 10.03.2009, Universiteti i Oksfordit, Angli)
  • Rrëfenjat e disa portokallëve që mund të fluturojnë. Bazuar në përrallën e Johan Galtung dhe Andreas Galtung / përshtatur qasja e tyre për zgjidhjen e konflikteve (në skenë:verë, 2019, Teatri i Metropolit, Tiranë)