Konkursi Kombëtar i Fizikës “Henrietta Leavitt” / 2019

Organizuar nga Fondacioni “Henrietta Leavitt, në bashkëpunim me Departamentin e Fizikës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës. 

Fondacioni “Henrietta Leavitt”, organizatë jofitimprurëse e shoqërisë civile, organizoi konkursin kombëtar të fizikës për sistemin parauniversitar, për vitin 2019. Konkursi u zhvillua për herë të parë, me synimin për të qenë i përvitshën, në mjediset e Fakultetit të Shkencave të Natyrës. Lexo këtu rregulloren dhe disa njoftime të rëndësishme

 • Për të marrë pjesë në konkurs: U regjistruan 20 nxënës për nivelin 2 dhe 6 nxënës për nivelin 3.
 • Morën pjesë 18 nxënës nga Tirana, Berati dhe Shkodra, përkatësisht 13 nxënës për nivelin 2 dhe 5 nxënës për nivelin 3. Më poshtë është lista e pjesëmarrësve, në rend alfabetik:

Niveli 2

 1. Aferdita Kotarja Niveli 2   Gjimnazi “Sami Frashëri”
 2. Alert     Laqja    Niveli 2   Gjimnazi “28 Nëntori”
 3. Elisa     Xhakaj   Niveli 2   Medreseja, Shkodër
 4. Enea     Pane     Niveli 2  Gjimnazi “Qemal Stafa”
 5. Enea    Naska    Niveli 2   Gjimnazi “Ismail Qemali”
 6. Enxhi    Këri       Niveli 2  Gjimnazi “Qemal Stafa”
 7. Ester    Toro     Niveli 2   Gjimnazi “Petro Nini Luarasi”
 8. Herdi    Jaupi    Niveli 2   Gjimnazi “Ismail Qemali”
 9. Megi     Isufi      Niveli 2  Gjimnazi “Sami Frashëri”
 10. Mei      Trushi    Niveli 2   Gjimnazi “Petro Nini Luarasi”
 11. Piro      Manço   Niveli 2   Gjimnazi “Sami Frashëri”
 12. Reina    Hoxhaj  Niveli 2   Gjimnazi “Qemal Stafa”
 13. Sabiana  Seferi Niveli 2    Gjimnazi “Ismail Qemali”

Niveli 3

 1. Ardian   Kotarja Niveli 3   Gjimnazi “Qemal Stafa”
 2. Emili    Kuçi    Niveli 3     Gjimnazi “Babë Dudë Karbunara”
 3. Klevi    Xhani Niveli 3      Gjimnazi “Naim Frashëri “
 4. Regi     Ajdini  Niveli 3     Gjimnazi “Qemal Stafa”
 5. Senada Likollari Niveli 3   Gjimnazi “Babë Dudë Karbunara”

Konkursi u monitorua nga tre pedagogë. U zhvillua nga ora 10-12.30.

Shkarko tezën për nivelin 2: Testi okkkkkkkkkkk 2019 klasa XI

Shkarko tezën për nivelin 3 (variant i përditësuar):Test, Klasa X, niveli 3, 2019 Konkursi Kombetar Henrietta Leavitt

Motoja e konkursit: “Pasioni dhe puna shpërblejnë!”

Vendet e para në Konkursin Kombëtar të Fizikës “Henrietta Leavitt” / 2019

Niveli 2 – Klasa XI

 • Fitues i Çmimit të Parë (për nivelin 2, klasa XI), u shpall Enea Pane, nxënës i gjimnazit “Qemal Stafa”, me 63 pikë (nga 68 pikë të mundshme). Një intervistë me Enea Pane, zhvilluar nga Fondacioni “Henrietta Leavitt” mund ta lexoni në: https://fhl.org.al/mos-u-mjaftoni-kurre-me-aq-sa-dini-interviste-me-enea-pane/
 • Fitues i Çmimit të Dytë (për nivelin 2, klasa XI), u shpall Piro Manço, nxënës i gjimnazit “Sami Frashëri”, me 62 pikë (nga 68 pikë të mundshme).

Niveli 3 – Klasa X

 • Fitues i Çmimit të Parë (për nivelin 3, klasa X), u shpall Regi Ajdini, nxënës i gjimnazit “Qemal Stafa”, me 59 pikë (nga 68 pikë të mundshme). Një intervistë me Regi Ajdinin, zhvilluar nga Fondacioni “Henrietta Leavitt” mund ta lexoni në: https://fhl.org.al/pasioni-dhe-puna-shperblejne/

Lexo më poshtë rregulloren dhe njoftime të rëndësishme

Konkursi Kombëtar i Fizikës “Henrietta Leavitt” / 2019