11 shkurt 2020

 • Vendi:  Salla e Konferencave, Universiteti “Aleksandër Moisiu”. Currila, Durrës.
 • Ora 10.00 – 11.30

Fondacioni “Henrietta Leavitt”, në bashkëpunim me Fakultetin e Studimeve Profesionale, Departamentin e Shkencave të Aplikuara dhe të Natyrës, Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës, organizojnë forumin publik me temë “Vajzat dhe gratë në shkenca, teknologji e inxhinieri si mbështetëse dhe nxitëse të progresit”.

 

Agjenda 

Diskutime të lira dhe në formën e përshëndetjeve.

Paneli, do të fokusohet në këto tema:

 • përvoja, arritje dhe sfida personale;
 • modele dhe raste suksesi;
 • më shumë vajza që studiojnë në shkenca, por gjithnjë pak në rolin e shkencëtares, drejtueseve të institucioneve e departamenteve shkencorë: politika të këqija, druajtje për të konkurruar e për t’u promovuar, frikë se mos shndërrohen në subjekt, mungesa e kohës për shkak të angazhimeve familjare, vetëbesim i ulët;
 • këshilla për studentet e shkencave si ta ndërtojnë karrierën e tyre.
 • Jo “dua punë!” Por “ofroj vende pune”!
 • Vajzat dhe gratë në shkencë si mbështetëse të zhvillimit të qëndrueshëm

Paneli

Përshëndetjet e rastit Kseanela Sotirofski, Rektore, Universiteti “Aleksandër Moisiu” / Valbona Nathanaili, Drejtore, Fondacioni “Henrietta Leavitt”

Paneli I

 1. Prof. Kseanela Sotirofski, Rektore, Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës
 2. Dr. Valbona Nathanaili, Drejtore, Fondacioni “Henrietta Leavitt”
 3. Prof. Kozeta Sevrani
 4. Aida Tirana, ABI Bank
 5. Prof. Rozeta Miho (Fjalën mund ta lexoni këtu: https://fhl.org.al/rrefim-per-veten-dhe-per-fti-ne/), Pedagoge, Universiteti Politeknik.
 6. Dr. Edlira Baruti, pedagoge, Fakulteti i Dentistrisë, Universiteti i Tiranës.

Paneli II   

 1. Dr. Merita Xhixha (Fjalën mund ta lexoni këtu: https://fhl.org.al/dita-nderkombetare-e-grave-dhe-vajzave-ne-shkence/), Pedagoge e Fizikës, Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës;
 2. Marsida Klemo
 3. Suela Hoxhaj (Fjalën mund ta lexoni këtu:https://fhl.org.al/durimi-eshte-celesi-i-suksesit/)
 4. Ingrid Kau (Fjalën mund ta lexoni këtu: https://fhl.org.al/feminizmi-i-nje-programisteje/), studente, Master Shkencor për Programim, Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës;
 5. Gresa Hoxha, studente, Master Shkencor për Teknologji Ushqimore, Departamenti i Kimisë Industriale, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës;
 6. Lorina Halilaj, studente, Master Shkencor, Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Tiranës.

Pyetje / komente nga pjesëmarrësi. 

https://www.youtube.com/watch?v=o7tTFKCvJuI

https://www.youtube.com/watch?v=U-u5698XQTU

Shihni edhe në youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=U-u5698XQTU

https://www.youtube.com/watch?v=o7tTFKCvJuI