9 Gusht, 2022
henrietta profile

“It is to be hoped, also, that the parallaxes of some variables of this type may be measured”

Refleksione rreth librit “Sikur t’isha djalë” të autorit Haki Stërmilli Roman, faqe 310, Tiranë: Ora, 1936, çmimi 3 lekë. Nga Dr. Ziaudin Kodra    Autori i këtij libri rreh disa probleme me randësi të madhe të Shoqnis s’onë. Asht nji roman shoqnor, protoganistja e së cilit asht një vajzë shqiptare, Dija, e pajisun...

Sikur t’isha djalë Autor Haki Stërmilli

Refleksione rreth librit “Sikur t’isha djalë” të autorit Haki Stërmilli Roman, faqe 310, Tiranë: Ora, 1936, çmimi 3 lekë. Nga Dr. Ziaudin Kodra    Autori i këtij libri...

Edukimi nëpërmjet natyrës Nga Jean-Jacques Rousseau

Edukimi nëpërmjet natyrës Nga Jean-Jacques Rousseau Përshtati në shqip, Valbona Nathanaili Emili, ose mbi edukatën / Libri i parë Gjithçka që është vepër e krijuesit është...

Transendence dhe transformim Autor Johan Galtung

SHKOLLA PA NGJYRA Shkëputur nga libri "Transendence dhe transformim" Autor Johan Galtung Përktheu në shqip Valbona Nathanaili Ishte viti 1958. Në Charlottesville, Virxhinia, qytetin e...

Kulture & Art

Regjistruar me vendim nr. 717 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor,Tiranë, dt. 25.01.2019